Špionážní technika - Jak získat informace?

V životě jsou situace, kdy dobré rozhodnutí závisí na znalosti správných informací. Můžete řešit výchovu dětí, kontrolu zaměstnanců nebo si nejste jisti ve vašem vztahu. Špionážní technika dokáže pravdivé informace snadno a rychle opatřit.

Odposlechy - poslechněte si, co si povídají

Chtěli byste slyšet, co se událo ve vaší nepřítomnosti, když jste tam nebyli? Nechte v místnosti nahrávací odposlech. Takové špionážní zařízení je zcela nenápadné, např. odposlech ve flashdisku či odposlech v powerbance. Případně využijte některý mini diktafon, který je tak miniaturní, že ho ukryjete prakticky kamkoliv. Tento nahrávací odposlech spolehlivě vše nahraje a vy si pak záznam přehrajte zpětně připojením mini diktafonu do počítače nebo do telefonu. Výhodou je dlouhá výdrž i při minimálních rozměrech odposlechového zařízení a výborný zvuk i na velkou vzdálenost.

Pokud potřebujete přístup k informacím okamžitě v inkriminovaný moment, umístěte do prostoru online odposlechy. Můžete si vybrat ze tří typů špionážní techniky pro odposlech v reálném čase.

Nejstarší metoda je přenos zvuku přes rádiové vlny, hojně využívaná v minulosti, kdy nebyly jiné možnosti. Rádiový odposlech schovaný v prostoru vysílá signál, který se poslouchá vysílačkou ve vzdálenosti stovek metrů až jednotek kilometrů. Výhodou je nemožnost dohledání příjemce, když se odposlechová štěnice najde. Při dobrém signálu má navíc skvělý zvuk.

Druhá metoda k nám přišla s rozvojem mobilních telefonů. GSM odposlechy jsou takové malé mobily, do kterých vložíte SIM kartu. Pak už jen vytočíte číslo a vaším telefonem posloucháte, co se děje v okolí. Tato špionážní technika má výhodu neomezené vzdálenosti a jednoduchosti, nevýhodou je zvuk v nižší kvalitě a nemožnost zpětného poslechu, pokud jste nenahrávali přímo na váš telefon.

Pokud chcete poslouchat online s vysokou srozumitelností, mít k dispozici historii všech rozhovorů a ještě si záznamy na dálku stahovat, tak použijte WiFi odposlechy. Tato špionážní zařízení spárujete s mobilní aplikací a připojíte na vaši WiFi síť. Pak už naplno využíváte výhod tohoto nejnovějšího řešení pro odposlech prostoru.

Existuje špionážní technika, která kombinuje více technologií. Oblíbené je spojení odposlechu na SIM kartu a mini diktafonu připojených na jednu baterii. Rádi vám takový odposlech na míru vyrobíme.

Zvuk můžete poslouchat i pomocí špionážní kamery. A tím už se dostáváme k další části článku o špionážní technice.

Špionážní kamery  - Dívejte se, video řekne více než tisíc slov

Někdy jen rozhovory slyšet nestačí. Pokud někdo krade peníze z pokladny, odnáší věci ze skladu, hrubě se chová ke zboží, jen zvukem se toho moc nedozvíte. Pro tyto případy je vám k dispozici kamerová špionážní technika.

Mini kamery nejčastěji pracují v režimu detekce pohybu, nahrávají tak jen tehdy, když se něco děje. Záznam se ukládá na paměťovou kartu a můžete si je pak přehrát připojením kamery nebo karty do počítače a telefonu. V případě WiFi kamer si stahujete záznamy pohodlně přímo z mobilní aplikace.

Pokud chcete být informováni okamžitě při vstupu nežádoucích osob do skladu nebo bytu, nainstalujte do prostoru skrytou kameru nebo kameru na SIM kartu. Špionážní kamera vás na jakýkoliv pohyb upozorní přímo do telefonu a vy můžete prostor ihned zkontrolovat.

Bezdrátové kamery rovněž umí přehrávat zpětně vše, co se stalo, chronologicky po jednotlivých událostech. Záznamy jsou uloženy buď na paměťové kartě, nebo lze využít cloudové úložiště přímo daného výrobce. I když je kamerová špionážní technika odpojena od sítě, je k záznamům stálý přístup.

GPS lokátory - Kde se zrovna nachází a kde byli

Pro zjištění aktuální polohy a zobrazení historie se používá sledovací špionážní technika - GPS lokátory. Taková sledovací zařízení mohou být velmi malá, baterie však vydrží v řádu dnů. Pokud potřebujete nasadit polohovací zařízení na auto, je nejlepší využít lokátor na magnety a umístit ho například na podvozek. GPS lokátor s velkou baterií může sledovat polohu i několik měsíců na jedno nabití. Údaje o pohybu a historii sledování vidíte pohodlně v aplikaci na mobilním telefonu nebo v počítači prostřednictvím webového prohlížeče.

Pokročilé GPS lokátory pro sledování vozidel se instalují napevno do vozidla. Automaticky vytvářejí přehlednou elektronickou knihu jízd, hodí se tak především firmám a živnostníkům. Využijí je také půjčovny aut a lidé, kteří potřebují detailní informace o celé jízdě. Při použití profesionálních GPS sledovacích zařízení je potřeba počítat s měsíčním poplatkem za mobilní data a provoz serveru.

Monitorování telefonu a počítače - s kým a co si píše

Vyžaduje-li to situace, je možné monitorovat mobil nebo počítač konkrétní osoby, ať už z důvodu ochrany dítěte, svěřené osoby nebo sledování nepoctivého zaměstnance, například pracovníka obchodního oddělení, který za provizi předává zakázky konkurenci.

Odposlech všech telefonů bohužel nelze. Monitorování mobilu je možné hlavně pro telefony s operačním systémem Android, u telefonu iPhone lze sledovat pouze některé starší verze. K telefonu je nezbytné mít fyzicky přístup a uživatel do něj musí znát přístupové heslo. Jde také upravit nový telefon a dát ho cílové osobě jako dárek nebo nový služební telefon. Software pro odposlech počítače je možné používat na noteboocích i stolních počítačích s operačním systémem Windows i Mac.

Instalaci softwaru pro monitorování telefonu je lepší nechat na odbornících. Jedině tak je program pro odposlech Androidu nainstalován na dlouhodobé používání a jsou podporovány všechny funkce, které konkrétní telefon umožňuje.

Špionážní technika umožňuje sledovat činnost uživatele také na počítači připojením speciální redukce, tzv. Keylogger, mezi klávesnici a počítač. Díky tomu budete vědět vše, co se na klávesnici napsalo. Pokud k počítači znáte přihlašovací heslo, můžete nainstalovat speciální software, který skrytě monitoruje veškerou činnost uživatele. Ochráníte tak například své dítě před nástrahami internetu nebo firmu před nečestným pracovníkem.

Špionážní technika – kdy ji mohu použít

Špionážní technika již dávno není jen výsadou policie, detektivů a bezpečnostních agentur. Používají ji lidé, kteří se dostali do nepříjemné situace a chtějí se dozvědět pravdu, eventuálně potřebují získat důkaz pro sebe či policii.

Právo pamatuje na tyto případy stavem Krajní nouze. Krajní nouze je takový stav, který představuje přímé ohrožení zákonem chráněného zájmu. Odvracení krajní nouze „činem jinak trestným“ pak trestným činem ani přestupkem není, přestože toto jednání jejich zákonné znaky jinak naplňuje. Jde tedy o okolnost vylučující protiprávnost takového činu. V civilním právu jednání v krajní nouzi vylučuje odpovědnost za způsobenou újmu.

Pokud vás tedy někdo vydírá nebo sexuálně obtěžuje, a vy si ho nahrajete bez jeho souhlasu, nedopouštíte se přestupku, ale pořizujete důkaz na svou ochranu. Pokud vám zaměstnanec krade peníze a zboží a vy ho skrytě natočíte, také pořizujete důkaz na ochranu své firmy.

Jestliže si nejste ve vašem případě jisti, před nasazením špionážní techniky se raději poraďte se svým s právníkem. Špionážní technologie jsou mocné nástroje, které je však nutné používat v souladu s dobrými mravy a při dodržování všech platných právních předpisů.

Potřebujete poradit, jakou špionážní techniku použít? Kontaktujte nás ještě dnes, v TopSpy vám rádi s výběrem pomůžeme.